Gdzie zamówić najlepszy tort na Ursynowie?

 

Kilka tygodni temu ogłosiliśmy konkurs na profesjonalne wykonanie najlepszego tortu w Warszawie. Okazją były urodziny jednego z organizatorów tegorocznych targów książki na Ursynowie. Główne założenia to duża waga, tradycyjny design i zniewalający smak. W pozostałych kwestiach pozostawiliśmy pełną dowolność.

 

Najlepsze torty na plebiscycie warszawa ursynów 14.04.2013

 

 

 

 

 

 

 

Z przyjemnością informujemy, iż laureatką naszego kwietniowego konkursu została Pani Alicja z Ursynowa, która zaskoczyła nas aż trzema egzemplarzami, przy czym każdy z tortów był niepowtarzalnym dziełem sztuki. Tort bezowy z owocami tropikalnymi zachwycał lekkością i nieziemskim aromatem doskonale dobranych dodatków. Śmietankowy przywodził na myśl dawne tradycyjne torty z czasów naszego dzieciństwa i urzekał delikatnym, zrównoważonym smakiem naturalnych składników. Trzecią propozycją był tort fitness – jest to propozycja dla osób, które cenią świetny smak, a jednocześnie liczą każdą kalorię. Zrobiony na bazie biszkoptowego spodu i delikatnego sernika na zimno, pokryty warstwami finezyjnej galaretki i pięknie wyciętych owoców.

W kategorii tortów bezglutenowych zwyciężyła Karolina Popielarska z Ursynowa, która uraczyła nas niesamowitymi wypiekami i tortem kajmakowym. Serdecznie polecamy. 🙂

Ciasta bezglutenowe Warszawa

Torty Ursynów

Trzy najlepsze torty w Warszawie

Trudno byłoby nam wskazać faworyta tej zacnej trójki. Wszystkie torty były po prostu wspaniałe – nikt z nas nie jadł wcześniej czegoś takiego. Szanowna Kapituła miała wyjątkowo twardy orzech do zgryzienia i pomimo długich obrad nie wyłoniła jednoznacznego zwycięzcy uznając, że przyznanie pierwszego miejsca któremukolwiek z tortów byłoby krzywdzące dla pozostałych. Dla wielu gości dużym zaskoczeniem był smak tortu bezowego (tzw. Pavlovej). Specjalnie przygotowana beza, która w środku ma cienką warstwę karmelu i lekkiej pianki – nie są to osobne dodatki, a warstwy bezy, które wydzielają się dzięki specjalnemu procesowi pieczenia. Taka podstawa okazuje się swoistym akumulatorem i wzmocnieniem aromatu owoców dodanych do tortu. Efekt jest piorunujący.

Gorąco dziękujemy za dostarczenie smakołyków i życzymy dalszych sukcesów. My już wiemy gdzie wrócimy po torty.